שאלות ותשובות
גמול פיצול
-
לא. כיתה, הכוונה כיתת אם. מורה כנ"ל מלמד ב- 3 כיתות ואינו זכאי לגמול.
-
לא. רק כיתה (או הקבצה המורכבת מתלמידים משתי כיתות לפחות) בה מורה מלמד מקצוע מרשימת המקצועות המוכרים ע"י הפיקוח באה למניין הכיתות לצורך זה.
-
לא. הרי ההוראות מדברות בפירוש על עובד הוראה "המלמד…"
-
עפ"י ההוראות, מורה מקבל גמול פיצול לפי מספר הכיתות שהוא מלמד "בגבולות משרה אחת" . אם כן, אם ניתן להוכיח שהמורה מלמד ב- 6 כיתות לפחות (או 4 אם מדובר בשפת אם או שפה זרה) ב- 24 ש"ש מה- 30 שהוא מלמד, הוא זכאי לגמול פיצול.
-
דין שעות הכנה לבגרות (וכמו כן שעות חינוך ושעות מענק) כדין שעות הוראה. אך לשם מניית היקף משרת המורה לצורך קבלת גמול פיצול יש לקחת בחשבון שעות הוראה פרונטאליות הנעשות בפועל מול הכיתה, ולכן שעות ההכנה לבגרות לא יילקחו בחשבון לצורך חישוב "גבולות משרה אחת".
הוצאות נסיעה
-
אם הנך מגיע לבי"ס רק פעמיים בשבוע, תקבל החזר לפי הוצאות הנסיעה הראליות שלך. אם הנך מגיע לבי"ס יותר מיומיים בשבוע, תקבל החזר בגובה מחיר כרטיס חופשי- חודשי יחסית למספר ימי עבודתך.
-
לפי ההוצאות הראליות שלך לפי התעריף של התחבורה הציבורית.
וותק בניהול
-
תוספת וותק בניהול מחושבת מסכום גמול הניהול המגיע למנהל לפי סוג המוסד ומספר הכיתות (ולא מהשכר המשולב ומתוספת הסכם הוראה 1994).
חופשת הקיץ
-
כן. חופשת הקיץ היא חלק אינטגרלי של עבודת המורה במשך השנה, והעובדה שהמורה לא עבד בסמוך לחופשה זו אינה פוסלת את זכאותו (בשונה מזכאות לחופשת חגים שם דרושה עבודה בסמוך לחופשה). התשלום בחופשת הקיץ, יחסי להיקף ולתקופת העבודה במשך שנה"ל. אם המורה עבד רק חצי שנת לימודים, יקבל תשלום עבור חצי חופשת הקיץ. לענין זה דין חופשת מחלה בתשלום ודין חופשת לידה, כדין עבודה.
חופשת חגים
-
מורה כנ"ל יקבל חופשה בתשלום הן בימי מועד קבועים של דתו והן בימי מועד הקבועים של מקום עבודתו.
-
מורה מקבל תשלום עבור החג רק אם עבד לפני ואחרי החג. (לגבי מורה מן המניין, לא חשוב מספר הימים). ימי מחלה בתשלום וחופשת לידה המשולמת לו ע"י ביטוח לאומי, דינם כימי עבודה. אי לכך המורה יקבל תשלום עבור החג.
חופשת מחלה
-
עלינו לחשב לפי הנתונים השנתיים של זכאות וניצול את אחוז ניצול ימי מחלה של המורה בכל תקופת שירותו בהוראה אצל כל מעסיקיו (בתנאים המפורטים בסעיף 1.25.3.2).
לדוגמא: אם בכל שנות העסקתו הבאות בחשבון, המורה היה זכאי ל- 594 יום וניצל 55 יום,
אחוז הניצול הוא: 55 = 9.26%
_____
594כמורה שניצל פחות מ- 36% מימי המחלה שלו, מגיע לו שכר של 8 ימים בעד כל 30 יום שלא ניצל. (ראה כללים בסעיף 1.25.3.2 של התקנון).
יתרת ימי מחלה לא מנוצלים:55 - 594 = 539 יום.
על כן, מספר ימי השכר 539 x 8 = 143.7 (144) ימי שכר לתשלום.
_____________
המגיעים למורה: 30התשלום המגיע למורה הוא:
משכורת קובעת לצורך גימלאות ל- 100% משרה * x 144
_____________________________________25 **
* ל- 100% משרה כי מספר הימים חושב במונחים של 100% משרה.
** לעניין זה שכר יום = 1/25 של ה משכורת החודשית של המורה ל- 100% משרה. -
מורה שמתחיל לקבל את שכרו לפי נתונים מסויימים מתחילת שנ"ל, ממשיך לקבל את שכרו בגין ימי מחלה לפי אותם נתונים עד סוף אותה שנה"ל. אך בשנה"ל שלאחר מכן מקזזים את המרכיבים שאינם קבועים. במקרה שלך, אין לך קביעות לא על תפקיד מחנך ולא על אחוזי משרתך שמעבר ל- 100% משרה, לכן הנך מקבל את שכרך בגין ימי מחלה ללא גמול חינוך ול- 100% משרה בלבד.
ליווי טיולים
-
בי"ס א' יקזז את שכרו לאותם ימים, אך המורה יקבל תשלום מבי"ס ב' כמורה המלווה טיול ביום חופשי.
מורה אם
-
מורה אם העובדת 79% משרה לפחות אצל מעסיק אחד, מעסיקה ישלם לה באופן אוטומטי תוספת של 10% וזאת לפי מצבה המשפחתי כפי שהוא מופיע בשאלונים שבידו.
אך אם מורה אם מלמדת בשתי בעלויות, בכל אחת פחות מ- 79% (ראה בשאלה הבאה) חובה על המורה להודיע לכל אחד ממעסיקיה, בתחילת שנה"ל, מה הוא היקף העסקתה בבעלות השנייה. -
מורה אם כנ"ל העובדת פחות מ- 79% משרה בבעלות אחת, אך משלימה את משרתה ל- 79% עד 140% בבעלות אחרת, זכאית לתוספת מורה אם וכל בעלות תשלם תוספת זו יחסית להעסקתה אצלה.
לדוגמא- מורה המלמדת 50% משרה בבעלות א' ו- 40% בבעלות ב', סה"כ 90% משרה, זכאית ל- 90% + 10%= 100% משתי הבעלויות ביחד.בעלות א' תשלם לה תוספת של 10% x 50
_____
90
בעלות ב' תשלם לה 10% x 40
____
90מורה כנ"ל העובדת 79% לפחות בבעלות אחת, תקבל תוספת 10% מאותה בעלות בלבד ולא תהיה זכאית לשום תוספת מבעלות נוספת שם היא עובדת פחות מ- 80% משרה.
-
אם לבעלות יש אפשרות לעשות זאת, רצוי שתוסיף למורה 10% משרה בפועל, כדי שלא תרד משכרה.
-
מדובר בתוספת 10% מהשכר ל- 100% משרה. דהיינו, מורה אם המלמדת בפועל 80% משרה תקבל את שכרה לפי 90% משרה, מורה כנ"ל העובדת 90% תקבל את שכרה לפי 100% משרה, מורה כנ"ל העובדת 100% משרה תקבל את שכרה לפי 110% וכו'.
מינויים וגמולים של בעלי תפקידים
-
הנוסחה לחישוב היא :
גמול ייעוץ מלא לפי שנות וותק x שעות ייעוץ בפועל
_______________________________12
בסיסו של כל גמול באחוזים הוא: שכר משולב + 3% תוספת הסכם הוראה 2001 + תוספת הסכם הוראה 1994.
אם כן, אם ניקח לדוגמא מורה יועץ ששכרו המשולב ל- 100% משרה 3,308 ש"ח, בעל וותק של 3 שנים בייעוץ המזכה אותו לפי הטבלה לגמול ייעוץ בגובה של 7% והעובד 6 ש"ש בייעוץ:שכר משולב- 3,308 ש"ח ל- 100% משרה.
3% (תוספת הסכם 2001)- 99 ש"ח
תוספת הסכם הוראה 1994 - 124 ש"ח ל- 100% משרה.
סה"כ- 3,531 ש"ח.אם כן, גמול הייעוץ המלא לפי שנות הוותק הוא: ש"ח 3,531 x 7% = 247 ש"ח.
והגמול המגיע למורה יועץ לפי הנוסחא:
247 x 6 (שעות ייעוץ בפועל) = 123.5 ש"ח
______________________________
12 -
כן. רק עובד הוראה המקבל גמול חינוך, ניהול, הדרכה או פיקוח, אינו זכאי לגמול הכשרות.
מענק יובל
-
בשנה בה לפי הכתוב בתלוש המשכורת, וותק בהוראה בארץ + וותק צה"ל = 30.
קצובת ביגוד
-
אם המורה מבוטח בפנסיה תקציבית: כן.
אם המורה מבוטח בפנסיה צוברת: לא.
קרנות השתלמות
-
הפרשות המעביד לקרן ההשתלמות הינן מכוח הסכם קיבוצי. כדי לממש זכות, על עובד ההוראה למלא טפסים ולבקש להצטרף לקרן. זכות זו הינה של עובד ההוראה ולא של המעסיק.
על המעסיק להפריש עבור עובדי ההוראה שלו כספים לקרן השתלמות, ואין הוא יכול לסרב להפריש לעובדי ההוראה שלו כספים לקרן השתלמות.
הבעלויות מקבלות תקצוב ממשרד החינוך בגין הפרשות אלו, ועליהן להעביר כספים אלו לקרן ההשתלמות של עובדי ההוראה המנוהלת בבנק הבינלאומי.
שעות גיל
-
צדק מעסיקך. למורה קביעות על היקף משרתו באחוזים ולא על מספר שעות מסויים. אם כן הינך קבוע ב- 24/24 ש"ש = 100% משרה. עם הגיעך לשעות גיל תמשיך להיות קבוע ב- 100% משרה: 22/22 ש"ש.
-
הכוונה ל- 2/3 מבסיס משרתו: 16 ש"ש אם בסיס משרתו 24 ש"ש ו- 20 ש"ש אם בסיס משרתו 30 ש"ש.
-
כן. מורה המגיע לגיל שנקבע לזכאות, עד ה- 31 לדצמבר יהיה זכאי לשעות גיל מתחילת שנה"ל. מורה המגיע לגיל שנקבע לזכאות מה - 1 לינואר, זכאותו תהיה משנה"ל הבאה.
תוספת חינוך מיוחד
-
גובה הגמול תלוי גם בהסמכת (או אי- הסמכת) המורה לחינוך מיוחד וסוג המסגרת הלימודית (כולה חינוך מיוחד או אינטגרטיבית). מורה שאינו מוסמך לחינוך המיוחד מקבל גמול בגובה 5.5% אם מלמד במסגרת אינטגרטיבית או 9% אם מלמד במסגרת שכולה חינוך מיוחד (זאת לפי קביעת האגף לחינוך המיוחד). מורה מוסמך לחינוך המיוחד מקבל גמול בגובה 8.5% אם מלמד במסגרת אינטגרטיבית או 14% אם מלמד במסגרת שכולה חינוך מיוחד (זאת לפי קביעת האגף לחינוך המיוחד).
-
כל מורה המלמד באותה מסגרת, זכאי לגמול.
-
לא. רק מורה המלמד במסגרת החינוך המיוחד זכאי לגמול יחסית להיקף העסקתו בחינוך המיוחד.
אם אינך עובד כלל בחינוך המיוחד, אנא קרא בסעיף 1.26.1.2 ס.ק י' בתקנון, ובדוק את זכאותך לגמול השתלמות.